Gevonden/verloren voorwerp, wat moet ik doen?

Gevonden/verloren voorwerp, wat moet ik doen?
Sinds medio 2012 kunt u niet meer terecht bij de politie wanneer u iets bent kwijtgeraakt of heeft gevonden. Deze taak is overgedragen naar de gemeente. Dat geldt ook voor de gemeente Loon op Zand.

Wat moet ik doen?
Wanneer u iets heeft gevonden/verloren binnen de gemeente Loon op Zand, dan belt u naar 0416 289 111. Is het buiten de gemeente Loon op Zand dan neemt u contact op met de desbetreffende gemeente.

U meldt dat u iets heeft gevonden/verloren en wordt door de telefoniste doorverbonden met de afdeling Frontoffice Openbare Ruimte. De medewerkster vraagt naar uw persoonlijke gegevens, naar bijzonderheden over het gevonden/verloren voorwerp en de locatie waar u het voorwerp heeft gevonden/verloren.

Na het verwerken van deze gegevens in het computersysteem ontvangt u een bevestiging van uw melding.

Gevonden voorwerpen
Gevonden voorwerpen levert u in bij de Gemeentewinkel, Nieuwe Markt 5 te Kaatsheuvel tijdens openingstijden. Na inlevering van een gevonden voorwerp wordt gecontroleerd of er een melding van vermissing in het systeem staat die voldoet aan dat wat is aangeboden. Wanneer dit het geval is, dan wordt contact opgenomen met de persoon die de vermissing heeft doorgegeven en kan deze het voorwerp ophalen.

Doorgeven
Heeft u een verloren voorwerp gemeld en wordt door uzelf teruggevonden, dan wordt u vriendelijk verzocht dit door te geven. De vondst wordt in het computersysteem verwerkt en de melding krijgt de status afgehandeld.

Diefstal/inbraak
Deze taak is niet overgegaan naar de gemeente. Als u te maken krijgt met diefstal en/of inbraak dient u dit altijd aan te geven bij de politie.

 

Reacties zijn gesloten.