Heartsafe Kaatsheuvel

Heartsafe

Heartsafe Kaatsheuvel

Buurtpreventie team De Zwijgertjes is in contact met Heartsafe Kaatsheuvel en is op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten bij calamiteiten.

Zie de site van Heartsafe Kaatsheuvel voor meer informatie.

Het doel van BPT  De Zwijgertjes is minimaal één AED apparaat in de straat de hebben die ten alle tijde toegankelijk moet zijn.

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met een van de mensen van ons BuurtpreventieTeam. Per mail of telefonisch.

Heartsafe Kaatsheuvel heeft zich ten doel gesteld een netwerk van AED´s (Automatische Externe Defibrillator) in Kaatsheuvel te realiseren. Dit netwerk moet zó dicht zijn dat de kans om bij een hartstilstand te overleven aanzienlijk stijgt.

Door ernaar te streven dat binnen 6 minuten alle handelingen uitgevoerd kunnen worden nodig zijn bij een hartstilstand wordt de overlevingskans verhoogd naar 25%. Jaarlijks krijgen 15.000 á 16.000 mensen een hartstilstand. Een verhoging van 25% betekent dat het aantal geredde levens kan oplopen naar 4000 per jaar.

Heeft u een reanimatiecursus gevolgd? Dan is het heel belangrijk dat u zich als burgerhulpverlener laat registreren bij HartslagNu. U kunt dit doen op hun website: http://www.hartslagnu.nl

Of klik op deze knop om direct naar de pagina voor registratie te gaan: Registratie hulpverleners HartslagNu.nl

HartslagNu is het nieuwe alarmeringssysteem voor het inschakelen van burgers bij reanimaties. HartslagNu vervangt de alarmeringssystemen AED-Alert en AED-Locator. Alle vrijwilligers die ingeschreven stonden in een van deze twee systemen zijn nu opgenomen in HartslagNu.

Reacties zijn gesloten.