Inbraakpreventie

Naar Hoofdpagina Buurtpreventie
De meeste schades gebeuren in en om het huis. Denk aan brand, wateroverlast of inbraak. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Toch kunt u veel doen om risico’s te beperken. In deze rubriek vindt u praktische oplossingen om veiliger en prettiger te wonen.

Tips

* Wees tijdens het uitlaten van uw hond extra alert en verander eens van route

* Breng uw buren op de hoogte tijdens langere afwezigheid
* Laat uw (lege) container niet te lang aan de straatkant staan, mensen kunnen dan eventueel zien dat de eigenaar niet thuis is
* Stap nooit alleen af op een persoon om hem ergens op aan te spreken, bel eventueel aan bij buren om mee te gaan
* Rijd of loop een extra rondje door de buurt als u ’s avonds wat later thuis komt
* Zorg dat de woning buitenom goed verlicht is

Veiligheid

Buurtpreventie begint natuurlijk bij voorzorgsmaatregelen die u en uw huisgenoten zelf kunnen nemen. Goede sloten spreken voor zich, maar denkt u ook eens aan het merken van waardevolle bezittingen of het aanlaten van een of meer lampen als u ’s avonds de deur uitgaat. Zoals gezegd is het de bedoeling van een buurtpreventieproject dat iedereen wat meer oplet en alerter is op verdachte situaties en in voorkomende gevallen deze meldt. Dit kan eenvoudig door wat extra op uw omgeving te letten als u s’ avonds de hond uitlaat of bij late thuiskomst even een extra rondje door de buurt te rijden. Maar ook afspraken maken met de buren dat u een oogje in het zeil houdt als zij een paar dagen weg of op vakantie gaan.
Uiteraard is het belangrijk verdachte situaties direct te melden bij de politie. Ga nooit alleen af op een verdachte situatie. En bent u ongelukkigerwijze het slachtoffer geworden van een strafbaar feit, doe daar dan altijd aangifte van.

 

Naar Hoofdpagina Buurtpreventie

Reacties zijn gesloten.